Agenda

Ondanks het coronavirus is de

winkel open!

We volgen de RIVM richtlijnen

Winkelcentrum De Schoof 20

Hendrik-Ido-Ambacht

078-6475592

info@dejong-foto-hobby-art.nl

Agenda

Wie, wat, wanneer


Op dit moment staan er geen demo's of workshops op de agenda. Hieronder vindt u wel een impressie van eerder gehouden activiteiten.


Zaterdag 17 november 2018: Demo 'Can you see the bottom?' met Marjon Trap.


Marjon Trap: 'Het project ‘Can you see the bottom’ is een fotografieproject dat ontstaan is door mijn betrokkenheid bij het probleem van plastic afval. Hierdoor ben ik anders gaan kijken naar het plastic afval dat ik tegenkwam. Het viel me op dat elk merk PET-fles zijn eigen karakteristieke bodem heeft. Door deze bodems te fotograferen met gebruikmaking van 2 technieken, ontstaan foto’s waarin je bijna niet meer herkent dat het om flessenbodems gaat. Het lijken kaleidoscopische juwelen van glas.

De flessen die ik voor het project gebruik zijn flessen voor eigen gebruik, maar ook flessen die ik op straat vind. Omdat het om afval gaat, fotografeer ik de flessen zoals ze zijn: met krasjes, zand en soms zelfs schimmel. Hierdoor zijn ook flessen van hetzelfde merk uniek in hun verschijning.

Tijdens de demo op 17 november bij de Jong foto hobby art vertel ik meer over het project en de gebruikte technieken.'


Het hele project is te zien op https://marjontrap.myportfolio.com/flessen


Zaterdag 1 september 2018: Expositie pentekeningen van Fred van Stratum.


Prachtige gedetailleerde pentekeningen van diverse nostalgische Ambachtse locaties.


Zaterdag 21 april 2018: Gratis demo 'schilderen van iconen' met Peter Milatz!


Het prepareren van borden voor het schilderen van iconen is een techniek van ca 1500 jaar oud. Borden worden op maat gemaakt en evt. ingefreesd. Vervolgens worden er minimaal twee lagen beenderlijm aangebracht. Een kaasdoek wordt in de warme/natte lijm gedrukt en afgestreken met beenderlijm. Hierna worden ca acht lagen aangebracht met een mix van lijm en krijt. Elke laag moet tussendoor drogen. Lijm en krijt worden au bain marie aangemaakt en verwerkt.


Na het drogen en schuren worden de tekeningen overgebracht op de borden. Daarna wordt het goud geplakt. Voor het schilderen wordt Tempera, een mix van eigeel en wijnazijn, gebruikt.


Meer weten over deze bijzondere techniek? Bijvoorbeeld over het tekenen, beschilderen en onderhouden van de borden of andere vragen? Kom dan zeker een kijkje nemen in de winkel op zaterdagmiddag 21 april 2018 tijdens de demo met peter Milatz!


Zaterdag 7 april 2018: Gratis demo met Kayvan! Nu met zijn nieuwste creatie!

 

Zaterdag 9 december 2017: Gratis demo Stampin'Up! met Yolanda Pasterkamp! Van 14:00 uur - 16:00 uur in de winkel.


Zaterdag 21 oktober 2017: Demo 'Macro-polarisatie' met Marjon Trap (die van die leuke minikaartjes ;-)) Het is een nog redelijk onbekende techniek. Eén ding is echter nu al zeker, je gaat heel anders tegen plastic afval aankijken!

Zaterdag 18 maart 2017: Aquarel Demo Marco Boer. Marco Boer (1973) uit Hendrik-Ido-Ambacht aquarelleert sinds 1997 en is vanaf dat moment ook niet meer geëindigd met dit prachtige maar technisch moeilijke medium. Hij geeft de voorkeur aan een geabstraheerde weergave van de realiteit. Kenmerkend is zijn beperkte kleurpalet, om ze vervolgens tot op het bot te ontdekken. Suggereren en de kunst van het weglaten is hem op het lijf geschreven. De noot die je niet speelt klinkt immers vaak het mooist. Met minder woorden meer zeggen.


Marco werkt veel op groot formaat. Hij won diverse prijzen met zijn aquarellen. Hij heeft vaak, zowel solo als in groepsverband, in binnen- en buitenland geëxposeerd.


Marco is kaderlid van International Watersociety Holland. Hij werkt in opdracht voor zowel particulieren als voor bedrijven. Voor meer aquarellen van zijn hand en informatie zie www.watercolor.nl of Instagram> watercolour_aquarel.

Zaterdag 11 februari 2017: Demo creaties maken van piepschuim, met Kayvan. Kom, kijk en verbaas u wat er met piepschuim allemaal mogelijk is!

Zaterdag 17 december 2016: Demo Marjon's Fotokaartenboutique. Er zijn kaarten te koop en er is te zien hoe hobby, beroep of gebeurtenis een mooie wanddecoratie kan worden.

Zaterdag 26 november 2016: Gratis demo in de winkel 'werken met Amsterdam Acrylverf' met beeldend kunstenaar Lidy Scholten!

Lidy Scholten heeft een verleden als docent beeldende vorming. Sinds kort legt ze zich toe op schilderijen waarbij reflectie en spiegeling centraal staan. Het verrassende effect van glans en licht op “gekreukte vormen” spreekt haar erg aan. Dit gedetailleerd weer te geven is een uitdaging. Daarnaast maakt ze dierenportetten, ook in opdracht.


Zaterdag 8 oktober 2016: Inloopspreekuur van de Foto Dokter! Informatie over fotografie en beeldbewerking: Hoe kan ik opnames met fotobewerking verbeteren? Wat beteken bepaalde instellingen in het menu van mijn camera? Dit en meer tijdens het inloopspreekuur van de Foto Dokter, met Peter Hol!

Tijdens het inloopspreekuur worden geen kosten in rekening gebracht.

Vrijdag 24 juni 2016 tussen 19:00 uur en 21:00 uur workshop met Lonneke: sculpturen maken deel 2! Kosten voor nieuwe aanmeldingen: 9,50. Inclusief koffie/thee en benodigde materialen. Opgeven in de winkel of via de mail of een berichtje.


Zaterdag 4 juni 2016 tussen 13:00 uur en 15:00 uur gratis demo in de winkel met fotograaf Sebastiaan van Baar. Hierin vertelt Sebastiaan over zijn passie fotograferen en laat hij zijn gevarieerde werk zien.


Vrijdag 3 juni 2016 tussen 19:00 uur en 21:00 uur workshop met Lonneke Mank. Sculpturen maken met gipsverband, Pretex, ijzerdraad en piepschuim (zie foto's van de demo van 9 april hieronder). Kosten: 7,50 inclusief materiaal, koffie en/of thee. Opgeven in de winkel, per mail of via een berichtje. Let op: beperkt aantal plaatsen. Vol is vol!


Zaterdag 23 april tussen 09:30 uur en 17:00 uur, openingsactie. Volg het op de  de facebookpagina: www.facebook.com/dejongfotohobbyart


Zaterdag 9 april 2016 tussen 11:00 uur en 15:00 uur gratis demo in de winkel met Lonneke Mank: 'Sculpturen maken met diverse materialen' zoals Pretex, kleiverband en ijzerdraad.


Openingstijden:

 

Maandag: 13:00 - 17:30

Dinsdag t/m vrijdag: 9:30 - 17:30

Zaterdag: 9:30 - 17:00


Copyright © All Rights Reserved

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren